Slaapproblemen

Heb je moeite met inslapen, doorslapen, wordt je te vroeg wakker of een combinaties hiervan? Heb je slaapritmeproblemen, kun je moeilijk naar bed gaan of heb je de behoefte aan lang uitslapen? Slaap je te vaak, te lang of te kort? Heb je last van vermoeidheidsklachten, overmatige slaperigheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een kort lontje, doemdenken, moedeloos gevoel, piekeren, dan kun je baat hebben bij slaapoefentherapie.

De dag beïnvloedt de nacht en een slechte nacht heeft invloed op je dag. Wanneer je slecht slaapt of slaap tekort komt heb je hier last van in je dagelijkse functioneren. Daarnaast beïnvloeden je gevoel, denken, handelen en omgeving je nachtrust. Een slaapprobleem is daardoor een 24-uurs probleem. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Goed slapen kan je leren

Als slaapoefentherapeut ben ik gespecialiseerd in het bereiken van positieve gedragsverandering. Er wordt gewerkt aan de duur, kwaliteit en het tijdstip van de slaap. Zowel je dag als nacht nemen we in de 24-uurs aanpak onder de loep. De vicieuze cirkel waarin je terecht bent gekomen met je slaapproblemen wordt doorbroken. Goed slapen kun je leren door o.a.: inzicht te krijgen in eigen slaapgedrag, voeding, lichaamsbeweging, cognitieve gedragstherapie, door weer positief of neutraal te leren denken en handelen, door oplossingsgericht te zijn en een gezonde manier te vinden om met problemen om te gaan. En er wordt gebruik gemaakt van ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

1e afspraak

Tijdens de anamnese (vraaggesprek) komt je hulpvraag en dagelijkse bezigheden aan bod, hierop volgt een lichamelijk onderzoek. Ook wordt er gebruik gemaakt van een slaap-waakkalender. Op basis van de uitkomst stellen we samen een behandelplan op.

Direct aanmelden

Bel voor een vrijblijvend gesprek 06-54241519 of vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Folder Slaapoefentherapie

Voor meer informatie over slaapoefentherapie zie: www.slaapoefentherapie.nl