Spanningshoofdpijn

Een drukkend, trekkend of klemmend gevoel om het hoofd (strakke band/helm). Aan één kant of beide zijden van het hoofd. Meestal gaan deze klachten vooraf gepaard met een gespannen gevoel in de nek en schouders.

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Bij de meeste mensen is dit gelukkig van voorbijgaande aard. Soms kan hoofdpijn het dagelijks functioneren sterk negatief beïnvloeden. De hoofdpijn blijft terugkomen of krijgt zelfs een chronisch karakter.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waarvan migraine en (spier) spanningshoofdpijn het meest bekend zijn. Gecombineerde hoofdpijnvormen komen ook voor: iemand met migraine kan bijvoorbeeld ook (spier)spanningshoofdpijn hebben.

De spierspanningshoofdpijn is met behulp van oefentherapie positief te beïnvloeden. Ik help je om bewust te worden van je houding en manier van bewegen in relatie met je klachten. Om zo een herstel te krijgen tussen spanning en ontspanning.

1e afspraak

Tijdens de anamnese (vraaggesprek) komt je hulpvraag en dagelijkse bezigheden aan bod, hierop volgt een lichamelijk onderzoek. Op basis van de uitkomst stellen we samen een behandelplan op.

Direct aanmelden

Bel voor een vrijblijvend gesprek 06-54241519 of vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Folder Spanningshoofdpijn