Arm-, schouder- en nekklachten

Elke keer als je je arm wilt bewegen komt er een pijnscheut, vooral boven schouderhoogte. De nek- en schouderspieren voelen stijf aan. Je weet niet meer hoe je moet liggen in bed.

Klachten aan armen, nek en/of schouders komen veel voor. Vaak vormen een verkeerde houding, overbelasting en/of verhoogde spierspanning de oorzaak. Ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening.

Vicieuze cirkel

Pijn, krachtverlies en stijfheid beïnvloeden je dagelijks leven. Door een stijve nek of een pijnlijke schouder ga je anders bewegen. Hierdoor raakt het systeem van spieren, botten en gewrichten uit balans. Ook kan de pijn je ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon of stemming negatief beïnvloeden. Je belandt in een vicieuze cirkel, waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren.

Ik help je om deze cirkel te doorbreken of te voorkomen. Samen werken we aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning. Je brengt je eigen lichaam weer in conditie. Ik maak je bewust van je houding en manier van bewegen in relatie tot je klachten. Je krijgt inzicht in de reactie van je lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Je leert hoe je zelf met je klachten om kan gaan en hoe je kunt voorkomen dat je klachten terug komen.

1e afspraak

Tijdens de anamnese (vraaggesprek) komt je hulpvraag en dagelijkse bezigheden aan bod, hierop volgt een lichamelijk onderzoek. Op basis van de uitkomst stellen we samen een behandelplan op.

Direct aanmelden

Bel voor een vrijblijvend gesprek 06-54241519 of vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Folder Arm-, schouder- en nekklachten